06-25308175 info@protectinvest.nl

Starten met Zoom: zo doe je dat 

Download Zoom voor het device (telefoon, laptop, tablet) dat je wilt gebruiken. 

Open Zoom. Vul je naam in (die is ook zichtbaar voor mededeelnemers) en klik op ‘Join meeting’. Je kunt vervolgens testen of je camera werkt. Klik dan op ‘Join with video’. Je komt nu in de meeting.

Ter voorbereiding op de online trainingssessie (nadat je ingelogd bent):

  1. Check je schermnaam: je eigen naam bij de foto. Klopt die? Voor een docent is het handig als je voornaam er staat. Deze kun je aanpassen: boven je eigen foto zie je 3 puntjes boven elkaar. Als je daarop klikt, kun je via ‘rename’ je naam aanpassen. Ook bij het icoontje ‘participants’, onderaan in je scherm, kun je je naam aanpassen. Open de lijst met de pijl ernaast, ga op jezelf staan en klik op ‘more’. Dan verschijnt de optie ‘rename’ ook.
  2. Check je geluid: werkt je geluid wel? Dit kun je controleren links onderaan in je scherm. Daar staat een microfoontje, met daarnaast een pijltje. Klik op dit pijltje en er verschijnt een lijst. Een van de items uit deze lijst is ‘test speaker & microphone’. Hiermee kun je testen of je geluid werkt.
  3. Beeld tijdens de sessie: eenmaal ingelogd zie je de ‘host’, dat is de instructeur van Protect Invest. Daarnaast zie je ook je mededeelnemers die al ingelogd zijn, met foto in beeld.
  4. Instelling beeldscherm: het beeldscherm kun je op meerdere manieren voor jezelf instellen. Het fijnste is wanneer je overschakelt naar full screen mode, te vinden rechtsboven in je scherm (tekentje met 4 hoekjes).
  5. Ook geluid tijdens je sessie is van belang. Zet je eigen geluid op mute (stil) wanneer je zelf niet aan het woord bent. In een grote groep met mensen is dat handig, zodat je alleen de instructeur hoort. Als je geluid uit staat, zie je een rode streep door de microfoon staan. Wil je zelf wel wat zeggen, vergeet je geluid dan weer aan te zetten (unmute). Dit doe je links onderaan in beeld, bij de microfoon.

 

error: Content is protected !!