06-25308175 info@protectinvest.nl

Krav Maga 

jeugd

Krav Maga voor kinderen

Door Krav Maga leren kinderen van alle leeftijden om te gaan met bedreigingen, pesterijen en vechtpartijen. Maar ook om gevaar te herkennen, bedreigende situaties te vermijden en op de juiste manier te reageren bij noodsituaties. Een kind krijgt meer zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen, wordt alerter en weerbaarder. Krav Maga is daarnaast ook goed voor de fysiek-motorische ontwikkeling en draagt bij aan de sociale vaardigheden, discipline en respect van een kind.

Lessen voor kinderen

De lessen Krav Maga voor kinderen worden zorgvuldig afgestemd op leeftijd en lichamelijke en geestelijke capaciteiten. Anders dan bij andere zelfverdedigingssporten ligt de focus op de praktijk. Geen stoffige tradities of mooi uitgevoerde stijlelementen, maar alleen technieken die écht werken en zich bewezen hebben op wereldwijde schaal. Onze instructeurs hebben ruime ervaring met lesgeven aan jeugd, zodat kinderen het beste van Krav Maga leren.

Leeftijdscategorieën

Krav Maga 5-7 jaar

In deze jongste groep wordt spelenderwijs een begin gemaakt met verdedigingstechnieken, stoten en trappen. Verder leren kinderen behendig bewegen, vallen, snel opstaan en wat ze kunnen doen in vervelende situaties.

Krav Maga 8-11 jaar

Bij de wat oudere kinderen worden minder spelletjes gebruikt. Ze trainen realistischer en technieken worden uitgebreider. Er komen nieuwe technieken bij, zowel staand als verdedigingstechnieken op de grond. In de hogere levels leren kinderen zichzelf ook te redden met meerdere aanvallers. Verder beginnen ze met sparren en verdedigingen tegen de meest voorkomende stoten en trappen.

Krav Maga 12-17 jaar

Pubers worden uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken. Hierdoor zullen ze steeds beter en sterker worden. Ze leren onder meer te functioneren onder stress en gewelddadige bedreigingen, en om confrontatie te vermijden. De technieken zijn gelijk aan die van de volwassen, maar er wordt uiteraard rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen.

Benodigdheden voor een training

  • IKMF-broek (normale trainingsbroek mag in het begin ook)
  • Protect Invest t-shirt (inclusief bij inschrijven)
  • 5-7 jaar: kinderbokshandschoenen (gewicht: 6-10 oz)
  • 8-11 jaar: kinderbokshandschoenen (gewicht: 10-12 oz)
  • 12-17 jaar: volwassen bokshandschoenen (gewicht: 12-14 oz)
  • Gebitsbescherming (bitje): vanaf 8 jaar
  • Vanaf K1 / J1: scheenbeschermers en kruisbescherming (toque)
  • Vanaf J1: MMA-handschoenen (met open hand/vingers)

Locaties en lesrooster

Protect Invest heeft meerdere locaties waar lessen voor jeugd aangeboden worden: Amstelveen, Amsterdam (Oost en Zuid), Den Bosch, IJmuiden, Nieuwegein, Nieuw-Vennep en Noordwijk. Afhankelijk van het lidmaatschap mogen kinderen één keer per week of onbeperkt komen trainen.

Examens

Krav Maga is geen wedstrijd, maar je kunt er wel examen in doen.

error: Content is protected !!