Maarten L.
Protect Invest

Maarten L. - instructeur

 

Opleidingen International Krav Maga Federation (IKMF)

  • Civilian Instructor Course
  • Women Instructor Course (Stay Away)

 

Overige opleidingen / trainingen

  • Public performance instructor
  • Agression control instructor

 

Achtergrond / ervaring

  • Hoofddocent fysiek spel aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
  • Specialist in lichaamstaal (registreren, analyseren en betekenis geven aan eigen en andermans lichaamstaal)
  • Trainer in openbaar optreden onder druk (intimidatie, agressie, geweld)
  • Agressiviteitstrainer in binnen- en buitenlan (o.a. Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, Spanje, België, Zuid Afrika, Oezbekistan)
  • Jarenlange ervaring met vechtsporten: judo, (kick)boksen, martiale beweging.

 

Waarom Krav Maga

De essentie van het werkelijke, regelloze gevecht boeit mij enorm. De onvoorspelbaarheid en het onontkoombare van volledig uit de hand lopende agressie vraagt om een heel andere benadering dan traditionele vechtsporten bieden. Het binnen Krav Maga instinctief reageren op een aanval die uit het niets komt, en die aanval zo snel mogelijk beëindigen door deze uiterst fel en doelmatig over te nemen, vind ik fascinerend. Binnen Protect Invest spelen doorzettingsvermogen en improvisatie een grote rol. Dat ontslaat je overigens niet van de verplichting de techniek zo goed mogelijk aan te leren. Dat is ook hoe ik Krav Maga beleef en wil overbrengen op anderen.

 

Hoogtepunt Krav Maga carrière

Alle specials waarbij het realisme voorop staat, zoals bargevechten, autokaping en gevechten in het openbaar vervoer. Juist dat soort specials zijn het terrein van Protect Invest. Specials waarbij je niet alleen kunt testen hoe het met je techniek en inzet staat, maar vooral of je kunt improviseren binnen een zo realistisch mogelijke setting, waarbij het nooit gaat zoals jij wilt.

 

Doel bij Protect Invest

Mijn doel is om iedereen die daar om vraagt te trainen in de essentie van het werkelijke gevecht en het leren ontdekken van je eigen vermogens daarbinnen. Of je nu Krav Maga doet, omdat je het nodig hebt, denkt nodig te gaan hebben, of beoefent omdat het gewoon leuk en zeer sportief is om te doen. Ik wil je goed leren vechten, met zoveel mogelijk techniek en inzet. Het ontdekken en verbeteren van je eigens vermogens en vergroten van je fysieke en geestelijke weerbaarheid is dat wat ik ambieer. En dat alles binnen een zo realistisch mogelijke setting. En die realistische setting staat voorop bij Krav Maga en bij mij en Protect Invest in het bijzonder.

 

Spreuk

"Je bent niet dat wat je allemaal zegt, vindt of beweert. Je bent alleen dat wat je daadwerkelijk onderneemt."

error: Content is protected !!